torstai 22. helmikuuta 2018

Kokoelma viime ajoilta


Hei, täällä taas! Pitkä ja pimeä talvi alkaa olla selätetty ja energiaa blogia varten alkaa auringon myötä taas löytyä. Tällä kertaa ei enempää alkuhöpinää vaan käsiksi käsitöihin. Kokosin tähän postaukseen erän valmistuneita väkerryksiä talven ajalta. 



Nämä säärystimet tein pyynnöstä joulupukin konttiin. Lankana Novita 7 veljestä ja malli Dropsin sivuilta pitkä vartisen sukan mallia muunnellen.  Alkuun näytti että vaaleanharmaa on liian hailakka valkoisen kanssa,  mutta valmiissa työssä väri yhdistelmä olikin vallan toimiva.



No tämä söpöliini pipo valmistui loppu syksystä oman tyttäreni päähän. Lankana oli Novitan kausilanka Pilvi, jota ei harmikseni enää kaupoista saa. Toki internetin ihmeellisestä maailmasta tätä lankaa saattaa vielä löytyä. Pipo virkattiin ja ohjeen nappasin netistä haulla hittipipo. Olen tällaisen tehnyt jo mustana pandakorvilla kevätkaudelle neidin päähän ja ihanan sinisenä (ilman silmiä ja yhdellä tupsulla) myös äitini päätä lämmittämään. Toinen musta odottelee tupsua ja sen annan kaverille. 



Näiden sukkien nimi on Koivikko. Ne on suunnitellut Leena-Kaisa Karilahti, omalta kotipaikkakunnaltani. Niiden ohje julkaistiin Suomi 100- sukkakisa artikkelissa Suuri Käsityö- lehdessä. Alkuperäiset sukat Leena-Kaisa oli tehnyt Louhittaren Luolan langoista, mutta lehden ohjeeseen oli langat vaihdettu Taito Pirkanmaan Kirjo- pirkka langoiksi. Kun aloin lankoja sukkiin tilaaman, yllätyksekseni osaa Kirjo- pirkan sävyjä jotka lehdessä oli mainittu ei ollut olemassakaan. Onnekseni äiti otti puolestani asioista selvää ja sain tietooni alkuperäiset langat ja sävyt. Joten nämä sukat on tehty Louhittaren Luolan langoista. Nämä Koivikot annoin lahjaksi rakkaalle entiselle ohjaajalleni, nykyiselle kollegalleni ja ystävälleni. Lankoja jäi vielä sen verran että teen itselleni samanlaiset muistuttamaan talven keskelle siitä, että kesä ja kärpäset kyllä tulee!



Joulupukin konttiin neuloin myös nämä lyhyt vartiset sukat. Ohje on Roosa Nauha ohjelehtisestä mutta neuloin sukat Novitan Nalle langasta. Kauniit perussukat jotka näyttivät jo lämmittävän omistajan jalkoja!


Lumi Karmitsa julkaisi loppuvuodesta Villit Vanttuut ja Vallattomat Villasukat 2- kirjan. Veljentyttöni harrastaa joukkuevoimistelua ja hänen ryhmänsä nimi on Flamingot, kuten myös näiden sukkien. Lankana käytin Dropsin Karismaa, pinkki lanka oli jotain muuta vastaavaa, koska ohjeen mukaista korallin sävyä en mistään kivijalkakaupasta sattunut löytämään. Veljentyttöni oli kovin onnellinen ja epäili että joukkuekaverit haluaa samanlaiset. Kieltäydyin kohteliaasti kunniasta aloittaa sarjatuotantoa :)



Nämä Nuotiosukat on tehty omaan jalkaan. Sain joululahjaksi kassin jossa oli langat ja ohje. Ja käsky kävi että nämä pitää tehdä omaan jalkaan ja niinhän minä tein! Lankana oli TeeTeen Salla lanka ja ohje löytyy nimellä Nuotio sukka. Näistä tulee minun vaellusreissujen villasukat. Toki olen niitä jo sisään ajanut kotioloissa. 

Nämä on vain osa valmistuneista. Aika monesta on jäänyt kuvat ottamatta :). Tällä hetkellä puikoilla on toiselle veljelleni sukat, joiden valmistumista on kyselty ehkä noin tuhat kertaa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti