keskiviikko 10. elokuuta 2016

Jämälanka luomus

Heippa vaan pitkästä aikaa! Kesä tuli ja kai voitaneen sanoa, että meni myös. Lomailin kesäkuun ja käsityöt saivat odotella rauhassa arjen alkamista! Loman ja kesän kunniaksi motivaatio käsitöitä kohtaan oli kyllä aivan hukassa. Kirjoja kuitenkin sain luettua ison pinon. On se vaan kumma, että kahta rakasta asiaa ei voi harrastaa yhtä aikaa. Jos luen kirjoja niin käsityöt eivät etene yhtään. Jos taas puikot tai koukku heiluu niin kirjat kerää pölyä kirjahyllyssä. Nyt kuitenkin syksyn jo hieman tuoksuessa ulkona ja visiitti lankakaupassa saivat aikaan kutinan kämmenissä ja puikot alkoivat kuiskimaan sulosointuja!


Tässä kuitenkin nyt yksi jo keväällä (helmikuussa) alkunsa saanut väkerrys. Näin jossakin facebookin ryhmässä kuvan vastaavasta ovikranssista ja ajattelin, että mikä mahtava tapa saada jämälankalaatikkoa hieman vajaaksi! Äkkiä visiitti paikalliseen askartelukauppaan ja kranssin tekoon. Isäni sanoja lainatakseni: Tämähän on vaan parin tunnin juttu!





No ei ihan! Kranssin valmistumiseen meni varmaan kaksi kuukautta! Kävin ostamassa massapalloja varmaan kolme kertaa lisää ennen kuin sain valmiiksi tarvittavan määrän lankakeriä kranssiin. Ja se langan pyöritys pallon ympäri... Huh huh! Aika rasittavaa hommaa! Kuumaliiman kanssa liimailu oli varmaan tämän projektin antoisin vaihe.


Viimeisen pallon liimattuani voin vain todeta, että kyllä tämä oli vaivan arvoinen. Ihanan kesäinen kranssi ja ei mene heti pilalle. Eli tämä riippuu nyt meidän ulko-ovessa vielä ensi kesänäkin. Tekisinkö toisen tällaisen? En varmasti, sen verran traumaattinen projekti tämä oli!
Vähenikö jämälangat? Kyllä, mutta olen jo ostanut tilalle uusia lankakeriä, HAH!

Hande

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti