maanantai 28. marraskuuta 2016

Paluu isäinpäivään

Näin joulukuun alun jo lähestyessä  ajattelin muistella isäinpäivää. Isälläni ikä tuo vaivoja pikku hiljaa ja kipeytyvät nivelet ovat syksyn aikana aiheuttaneet vaivaa ja harmia. Yösärky haittaa yöunia ja varsinkin käsien nivelien jomotus ja turvotus häiritsee päivällä touhuilua. Toki säryt ja kolotukset eivät liiemmin ole tahtia hidastaneet. Tälläkin hetkellä isä touhuaa apuna kattoremontissa... :)


Halusin ilahduttaa isää isäinpäivänä jollakin hyödyllisellä ja oma tekemällä lahjalla. Olen pienestä asti ollut isäntyttö ja huoli isän terveydestä on iso. Äitini ehdottikin että neuloisin isälle reumalangasta sukat ja kynsikkäät. Reumalanka olikin aivan uusi tuttavuus. Olin kuullut siitä puhuttavan ja ohi mennen nähnyt Voihan Villasukassa vilahtavan kanssa neulojien luomuksia kyseisestä langasta. Tilasin langat nettikaupasta, ja ihastuin heti langan pehmeyteen! Lankahan on viralliselta nimeltään Fine Wool ja sitä valmistaa Schachenmayr. Ennen lanka on kulkenut nimellä Rheuma Thermal Wolle. Lanka on 100% merinovillaa, mutta sen taika piilee siinä, että langan kehruu vaiheessa siihen on puhallettu ilmaa ja näin lanka on kevyttä, mutta lämmintä. 


Sukkiin nappasin mallin kirjasta Rakas Villasukka. Ohje löytyy kirjasta nimellä Arkisukka. Kovin on laimea nimi todella kauniille mallille. Olen aikaisemmin tehnyt ohjeella sukat kirjavasta langasta ja täytyy sanoa, että yksivärinen lanka tekee paremmin tälle mallille oikeutta. Oikaisin pohjassa hieman ja jätin kuvion sieltä pois. Ihan siitä syystä, että neuloin sukkia yövuoroissa jouto hetkinä ja kello 4 aamuyöllä silmät harittaa jo sen verran että kahden kuvio rivin seuraaminen ohjeessa on liian haastavaa! 


Sukkaan tehtiin kantapään kiilakavennukset pohjan puolelle. Todella näppärä, kaunis ja hyvin istuva vaihtoehto. Viime aikoina villasukan neulominen on ollut vähän tahmaista, ja varsinkin kantapään tekeminen tympii. Tämä vaihtoehto oli tervetullutta vaihtelua.


Kynsikkäät olivat elämäni ensimmäiset ja olen varsin tyytyväinen lopputulokseen. Otin kynsikkäiden ohjeen netistä, ja sovelsin sukkien kuvion lisäksi. Olen aina kuvitellut että kynsikkäiden teko on hankalaa, mutta vielä mitä! Nopeaa ja näppärää. Lankaa jäi sen verran että taidan neuloa äidille sormikkaat talven iloksi.


Neuloin langan kaksinkertaisena ja käytin 2,5 koon puikkoja. Kokeilin tehdä ensin yksinkertaisella langalla, mutta lanka oli ohutta kuin pierunkuori ja totesin että oman mielenterveyden kannalta on parempi laittaa lanka menemään kaksin kerroin. Jouduinkin tilaamaan yhden kerän sinistä lankaa lisää, koska jostain syystä tilasin alun perin kaksi harmaata ja yhden sinisen. 


Paketti lähti postiin ennen isäinpäivää ja saapui perillekin ennen sitä. Reipasta toimintaa kerrankin Postilta! Sukat ja kynsikkäät olivat heti päässeet käyttöön. Ovat kuulemma lämpimät ja auttavat! Hurraa!

Lähtölaskenta jouluun on alkanut ja meillä onkin asunut jo kolme päivää tonttutyttö. Neiti on vetänyt tonttumekon- ja lakin päälle joka aamua. Suuri ihmetys ja riemunkiljahduksien aiheuttaja tänä aamuna olikin kun tonttu oli hakenut kirjeen joulupukille ulkorappusilta! Neulepuikot heiluu kiivaasti ja askarrellakkin pitää, vai pitäisikö kirjoittaa että saa.  Joulukortit tekaisin eilen, kerrankin ajoissa. Sitä alkaa oppimaan!

Ensi kerralla onkin sitten jotain melkein jumalaista esittelyssä. Mukavaa joulukuun alun odotusta!

Hande

3 kommenttia:

  1. Kylläpä on Martti isäsi saanut kauniita ja tarpeellisia, taitavasti tehtyjä luomuksiasi. Hienoa Hanna-Mari!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä on Martti isäsi saanut kauniita ja tarpeellisia, taitavasti tehtyjä luomuksiasi. Hienoa Hanna-Mari!

    VastaaPoista