keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Tsiisukset lämmittää!

Reumalankaa neuloessani siinsi silmissäni jo toinen projekti. Lumi Karmitsan Villit vanttuut ja vallattomat villasukat kirjassa silmiini suorastaan hyppäsi malli nimeltään Tsiisukset. Lapaset suorastaan kiljahtelivat rakkaan ystäväni nimeä. Oulussa käydessäni ostin langatkin jo valmiiksi, mutta isän kipeät nivelet menivät edelle ja väkersin reumalanka luomukset ensin alta pois.


Hyvä ystäväni on ollut oikea valopilkku niin töissä kuin töiden ulkopuolella. Halusin ehdottomasti neuloa hänellä nämä lapaset piristämään syksyä ja talvea. Tsiisukset sopivat hänelle kuin nenä päähän. Jeesuksen hymy ulottuu lapasissa melkein korviin asti ja tuo näin pitäjälleen muistutuksen ilosta ja valosta pimeään aikaan.


Kämmenpuolella lapasissa on teksti Jesus Saves. Aluksi luulin että teksti tarkoittaa vain että Jeesus pelastaa, mutta kun neuloin keskimmäistä kuviota ymmärsin että keskellä on muistikortti ja Jesus saves suomentuukin Jeesus tallentaa. Hauskaa huumoria!  Peukaloihin tuli vielä risti, ankkuri ja sydän eli usko, toivo ja rakkaus.


Lapaset neulottiin valkoisesta Dropsin Fabelista sekä Schoppelwollen Zauberball värisävy Tropical Fish. Langat oli ihanan ohuita ja helppoja työstää. Halusin että lapaset on ns eri parisia, joten en tasannut vaihtoväri langan värejä. Lankaa täytyi kyllä hieman keriä hukkaan että sain värit vaihtumaan tiheämpään. 

Lapaset olivat ystävälleni yllätys. Reaktioista päätellen oli myös positiivinen ja mieluisa yllätys.


Joulukin on jo onnellisesti takana. Innostuin tekemään veljenpojilleni kalastajan lapaset joululahjaksi ja ystävälleni Pioni lapaset Lumi Karmitsan kirjasta, mutta arvatkaa muistinko ottaa kuvia?! No en! Ennen joululahjoja työstin kahdet Frozen lapaset ja niistä seuraavalla kerralla. Nyt uuden vuoden odotukseen joka menee itselläni töissä ja vieläpä yövuoroissa. Tästä huolimatta kaikille lukijoilleni Onnea vuodelle 2017!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti